Laatste Nieuws
Burgermeester Daandels wenst Carla veel succes!
lees meer >>

Opdrachtgevers

In elke organisatie is continuïteit belangrijk, zeker in deze tijden. Deze continuïteit is mede afhankelijk van uw “menselijk kapitaal”: uw medewerkers. Mogelijk biedt deze tijd zelfs wel kansen voor uw organisatie. Immers, nu zijn er wellicht goede mensen beschikbaar en op zoek naar uw vacature. Daarnaast heeft u mogelijk om welke reden dan ook, extra behoefte aan ondersteuning van een P&O professional. Dan biedt CenS u hiervoor de oplossing.

Interim P&O professional
De interim P&O professional kan worden ingezet om een bepaalde periode te overbruggen of om deskundigheid in te brengen die (tijdelijk) is weggevallen. Of waar u juist extra behoefte aan heeft, als opdrachtgever voor een reorganisatie komt te staan of een andere koers wil gaan varen, kunt u ook een beroep op onze interim P&O professional doen.
In een persoonlijk gesprek met de interim P&O professional wordt de situatie geanalyseerd en wordt de opdracht op maat geformuleerd.
Bent u op zoek naar die ervaren interim P&O professional, met een eigen pragmatische én bedrijfskundige werkwijze, dan bent u bij CenS aan het juiste adres. Bel of mail ons via het contactformulier voor meer informatie. 

Werving en selectie
Een optimale bezetting van de functies binnen uw organisatie is cruciaal. Zelf adverteren, selecteren en vele sollicitatiegesprekken voeren is vaak tijdrovend en kostbaar. U kunt er dus voor kiezen om dit eenvoudiger en trefzekerder te laten doen: door CenS. Het uitbesteden van het werving- en selectieproces zorgt ervoor dat u uw tijd en capaciteiten anders en beter kunt besteden. U voert slechts met enkele écht geschikte kandidaten gesprekken. En dit bijna altijd tegen lagere kosten dan wanneer u het gehele traject zelf oppakt.
Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke betrokkenheid, duidelijkheid, eenvoud en snelheid. Om ervoor te zorgen dat uw openstaande vacature(s) zo snel en zo goed mogelijk worden ingevuld heeft CenS haar eigen  mensgerichte werkwijze.  
In een persoonlijk gesprek wordt niet alleen de vacature besproken maar maken we ook graag kennis met de betreffende leidinggevende, proeven we graag zelf uw bedrijfscultuur en willen we graag weten welke mentaliteit en instelling u van de nieuwe medewerker verwacht. Natuurlijk stemmen we onze dienstverlening met u af en bespreken we de criteria, mogelijke wervingsmethodes en mogelijkheden met betrekking tot de in te vullen vacature(s). Het gunstige honorarium wordt voorafgaand aan de opdracht afgesproken.
In overleg met u adverteren we, vervolgens selecteren we de kandidaten en middels een resumé stellen we deze aan u voor. Daarin zijn ook onze bevindingen op het gebied van persoonlijkheid en arbeidsverleden opgenomen, evenals informatie over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de kandidaat.  Wij streven ernaar om alleen kandidaten voor te stellen die uitstekend passen binnen uw organisatie en bedrijfscultuur, en het potentieel hebben om echt toegevoegde waarde te hebben. Om hier zeker van te zijn vindt er met elke kandidaat een persoonlijk intakegesprek plaats.

Om de gesprekken met de kandidaten, waar u als opdrachtgever in gesprek mee wil gaan, nog efficiënter en meer gestructureerd te laten verlopen, kan de consultant van CenS hierbij aanwezig zijn. Zeker als u hier minder ervaren in bent biedt dit toegevoegde waarde. CenS kan u desgewenst adviseren over uw definitieve keuze.
CenS biedt u ook nog de extra mogelijkheid om een capaciteiten onderzoek en/of assesment te laten uitvoeren.

 

Uw toekomstig menselijk kapitaal verdient onze persoonlijke aandacht