Laatste Nieuws
Burgermeester Daandels wenst Carla veel succes!
lees meer >>

Gezocht IRO kandidaten

(Bijna) meer dan 6 maanden werkeloos?

En kun je nu toch wel wat extra hulp gebruiken? Nou dat komt goed uit! Wij kunnen deze bieden in de vorm van een IRO traject, dit kost u niets!

Er vallen weer te veel ontslagen... heeft het met de Kredietcrisis te maken of ergens anders mee...? Die vraag is nu even niet belangrijk, je bent werkeloos en wil graag weer aan het werk! CenS kan je hierbij helpen. Jarenlange ervaring, persoonlijke begeleiding, extra tijd maken indien nodig, naar jou toe komen ... en nog veel meer kwaliteiten die CenS zo bijzonder maken en waar ik trots op ben. Je bent geen nummer, je bent een persoon met een naam, een verleden maar vooral een toekomst!!! CenS stelt zich op als adviseur en coach om via een individueel begeleidingstraject je weer snel aan een betaalde baan te helpen. In het begeleidingstraject doorlopen we de volgende stappen: 

Stap 1 De kennismaking
In deze stap leren we elkaar kennen zodat we weten wie je bent, maar leer je mij ook kennen. En weten we wat we van elkaar kunnen verwachten en wat we willen bereiken volgens een duidelijk tijdsplan.

Stap 2 De oriëntatie
We bekijken samen met jou naar je achtergrond en ervaringen. Waar ben je goed in en waarin minder. Wat vind je interessant en wat niet? Verder bespreken we je persoonlijke achtergrond, financiële afhankelijkheid / middelen en de toekomst plannen. 

 

Stap 3 De arbeidsmarktverkenning
Vervolgens wordt het tijd om naar de huidige arbeidsmarkt te gaan kijken. In welke sectoren / functiegebieden zijn er mogelijkheden voor jou? Wat zijn de benodigde competenties, ervaringen en kwaliteiten hiervoor. En op welke manier(en) voldoe jij hieraan?  

 

 

Aan de hand van de opgedane bevindingen van stap 1 t/m 3 wordt door de werkadviseur van CenS een aanvraag en projectplan ingediend bij de uitkerende instantie, het UWV.  

 

 

Stap 4 Training / coaching
Indien noodzakelijk zal je mede op basis van het advies van de werkadviseur van CenS trainings- of coachingstrajecten doorlopen zodat je jezelf ook beter kunt presenteren op de arbeidsmarkt. Gedacht kan worden aan bv. sollicitatietrainingen.

 

Stap 5 Aan de slag!
Vanaf deze stap worden er concrete plannen gemaakt en acties ondernomen om je zo snel mogelijk weer een betaalde baan te laten krijgen. Je gaat zich inschrijven op diverse jobboards (vacaturesites), (gespecialiseerde) uitzend / detachering /werving & selectie bureaus, zichzelf presenteren op banenbeurzen en open sollicitaties versturen. Ook de werkcoach zoekt natuurlijk mee om vacatures voor jou te vinden. Er wordt een werkplan opgesteld met duidelijke tijdsafspraken. Uiteraard zal de Werkadviseur van CenS beschikbaar zijn als klankboard voor jou tijdens bijvoorbeeld arbeidsvoorwaardelijke gesprekken / onderhandelingen met een potentiële werkgever. 

 

Stap 6 De nieuwe baan
Als het goed is start je dus met je nieuwe baan. De Werkadviseur houdt de vinger aan de pols. Hoe gaat het gedurende de proeftijd? Heb je het naar je zin? Is de werkgever tevreden? Wat zijn nog evt. leer en ontwikkelpunten en/of aandachtspunten. 

 

Stap 7 Eindevaluatie
Na een afgesproken periode (uiterlijk 6 maanden na de start van stap 5) vindt een eindevaluatie plaats. Hoe gaat het jou? Voldoet de huidige baan aan de verwachtingen? Ben je tevreden over de geboden ondersteuning? Het traject wordt vervolgens officieel afgesloten.


Interesse in een IRO traject, reageer direct via het contactformulier !

Ga terug naar overzicht vacatures.

 

Uw toekomstig menselijk kapitaal verdient onze persoonlijke aandacht